Vacature: www.limburgvac.nl/vacature-limburg/lv-63798

Vacature: Psychiaters Volwassenenzorg voor Zuyderland in Midden en Zuid-Limburg

VACATURENR lv-63798 (07-05-2018)

PSYCHIATERS VOLWASSENENZORG


Geestelijke Gezondheidszorg

Werkveld: Geestelijke gezondheidszorg
:Thuiszorg
:Verpleeg- en verzorgingshuizen
:Ziekenhuizen
Soort vacature: Niveau 7; Psychiater
Dienstverband: Onbepaalde tijd (vast dienstverband)
Uren in de week

De vakgroep psychiatrie van Zuyderland Geestelijke Gezondheidszorg zoekt op korte termijn versterking met collega-psychiaters voor volwassenzorg (ambulant als ook klinisch) en de ziekenhuisomgeving (ziekenhuispsychiatrie).

OVER ZUYDERLAND GGZ

Op de afdeling Geestelijke Gezondheidszorg (GGz) van Zuyderland Medisch Centrum werken specialisten samen met hun teams om de beste zorg te leveren aan cliënten in alle leeftijdsgroepen die te kampen hebben met psychische klachten en aandoeningen. GGz biedt zorg op alle locaties van Zuyderland. De vorm van zorg kan echter per locatie verschillen. Wij zijn gevestigd op de locatie Sittard-Geleen, Brunssum, Heerlen en Kerkrade.

Functieomschrijving
In Zuyderland MC ben je werkzaam binnen de ziekenhuispsychiatrie dan wel binnen de reguliere GGz. Het is een organisatieonderdeel dat door zijn unieke verbinding met het ziekenhuis een boeiend en uitgebreid zorgaanbod levert, met snelle verbindingen en korte lijnen.

Je bent in afstemming met collega-psychiaters en/of medisch specialisten verantwoordelijk voor de medisch-psychiatrische zorg. Het (acute) karakter van onze patiënten met een ernstige psychiatrische stoornis en meervoudige gedragsproblematiek maakt intensieve ambulante dan wel klinische zorg noodzakelijk, waarbij het terugwinnen van de eigen regie en zorg gericht op herstel voorop staan. Daarnaast ben je het zichtbare aanspreekpunt en de sparringpartner voor zowel je directe collega’s als voor zorgprofessionals buiten je afdeling. Je werkt mee aan de verdere ontwikkeling en inrichting van de zorg binnen de verschillende zorgprogramma’s of afdelingen. Je werkt samen met een enthousiast team in een multidisciplinaire samenstelling. Je ziet het als een uitdaging om met de beschikbare middelen en mogelijkheden inhoudelijke goede zorg te organiseren en te ontwikkelen. 7x24-uurs crisisdienst is een onderdeel van de functie. In je rol als supervisor of mentor ben je werkbegeleider van A(N)IOS psychiatrie en participeer je in scholingsactiviteiten. Zuyderland Geestelijke Gezondheidszorg faciliteert het verrichten van patiëntgebonden wetenschappelijk onderzoek.

Wij vragen
 • Iemand die een belangrijke bijdrage levert aan het inhoudelijk verder ontwikkelen van onze ambulante en/of klinische zorgverlening.
 • Je werkt, vanuit het shared caseload principe, met andere disciplines samen en maakt van daaruit gezamenlijk beleid voor de cliënt en zijn systeem.
 • Je hebt een systemische visie en vindt samenwerken met zowel de cliënt als diens naastbetrokkenen en ketenpartners als vanzelfsprekend.
 • Je gaat uit van de eigen kracht en verantwoordelijkheid van de cliënt en een systeemgerichte aanpak.
 • Je bent een sterke netwerker en communicator, zowel in- als extern; als psychiater ben je tactvol, kan je goed luisteren en inleven.
 • Je hebt affiniteit en ervaring met persoonlijkheidsproblematiek, acute psychiatrie en/of ziekenhuispsychiatrie.
 • Je bent voorstander van value based care / shared decision-making.
 • Je wilt leren en laat anderen leren. Je neemt actief deel aan onderwijs, begeleidt en toetst co-assistenten en arts-assistenten al dan niet in opleiding. Je wilt participeren in wetenschappelijke activiteiten.
 • Je hebt een rijbewijs en de beschikking over een auto.
 • Je bent geregistreerd als psychiater in het BIG-register en als medisch specialist bij de Registratiecommissie Geneeskundig Specialisten (RGS).

Dienstverband
 • De arbeidsovereenkomst wordt aangegaan met Zuyderland Medisch Centrum.
 • Een uitdagende en innovatieve werkomgeving met uitgebreide ontwikkelmogelijkheden.

Werktijden
Aantal uren nader overeen te komen.

Salaris
 • Salariëring conform de CAO-GGZ, medisch specialistenregeling, waarbij rekening wordt gehouden met de arbeidskrapte op dit moment.
 • Je krijgt een budget voor opleiding en ontwikkeling.

Aanvullende informatie
Het online screenen, bijvoorbeeld via zoekmachines en social networks kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Voor de meeste functies binnen Zuyderland wordt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) gevraagd. Voorafgaande aan een indiensttreding zal hierover nadere informatie worden verstrekt.

Informatie
De heer G. Westermann, medisch manager en mevrouw M. Goertz, RVE manager a.i., verstrekken desgewenst inlichtingen. Ze zijn te bereiken via telefoonnummer 088-4599393.

Meer informatie over deze vacature en over Zuyderland:
www.zuyderland.nl.

Solliciteren
Organisatie Zuyderland
Vacaturenummer 973530
Overig
Uw belangstelling voor deze functie kunt u kenbaar maken middels het invullen van het digitale sollicitatieformulier.
Sollicitatie link
Plaatsingsdatum 07/05/2018
Sluitingsdatum 01/07/2018

Kijk voor deze en vele andere vacatures in zorg en welzijn op www.zorgnetlimburg.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren
Meer info  www.zuyderland.nl